Wanderlust Istra Hostel Pula

Istra, Pula - wanderlust preporuke
Naše preporuke kako upoznati Istru uz najrazličitija uzbudljiva iskustva

Krasi vas mladenački stil života? Putujete kako biste upoznali nove kulture i doživjeli destinacije uz najrazličitija uzbudljiva iskustva? Na pravom ste mjestu. Istra je priča stvorena za vas! Za vas izdvajamo sljedeće preporuke.

Aquarium, Verudela Pula


Aquarium Pula nalazi se u staroj austrougarskoj utvrdi. Prikazuje ljepote i raznolikosti podmorskog života.

U Aquariumu doživite bogatu biološku raznolikost sjevernoga i južnog Jadrana u jedinstvnome povijesnom ambijentu. Smješten je u 130 godina staroj utvrdi Verudela, nekadašenjem vojnom objektu moćne Austro-Ugarske Monarhije. Odat ćemo vam i malu tajnu, krovište utvrde idealan je vidikovac s jedinstvenim pogledom na grad i okolicu.

Park Vižula


Multimedijalni Arheološki park Vižula, uz VR naočale vizualizacija raskošne antičke vile, škola arheologije, antički vrt...

Novi multimedijalni arheološki park nastao je na mjestu povijesnog nalazišta Vižula kraj Medulina. Razgledajte jednu od najljepših povijesnih rezidencijalnih vila rimskoga carskog doba na istočnoj obali Jadrana. Svojim impozantnim dimenzijama, monumentalnom arhitekturom, bogatstvom ukrasa, ljepotom mozaika i najfinijeg mramora privlači posjetitelje. Pretpostavlja se da su u toj luksuznoj vili, poznatoj i kao Krispova vila, živjeli pripadnici carske obitelji, a možda i sam Krispo, sin cara Konstantina. Kompleks parka, uz antički vrt sadrži ugostiteljske, obrazovne (škola arheologija) i zabavne sadržaje (adrenalinski park). Posebna je atrakcija virtualni povratak u prošlost pomoću VR naočala.

Arheološki lokalitet Nezakcij


Arheološki lokalitet Nezakcij (Vizače), najčuvenije naselje predrimskih Histra.

Nezakcij, danas areheološki park s konzerviranim arhitektonskim ostatcima rimskog i kasnoantičkog doba, nekad je bio prijestolnica predrimskih Histra, željeznodobnog naroda indoeuropskog podrijetla koji je obitavao u Istri. Nalazi se na brežuljku Glavica pokraj Valture, istočno od Pule.

Poznata je legenda o posljednjem histarskom kralju Epulonu. Nakon duge rimske opsade Nezakcija i vojne taktike sprečavanja dovoda vode u grad, u bezizlaznoj situaciji i svjesni činjenice da neće uspjeti obraniti Nezakcij, branitelji odlučuju da živi neće u ruke neprijatelja. Poubijali su svoje obitelji, potom sebe, i pritom, mrtve bacali sa zidina. Među posljednjima umro je kralj Epulon nasrnuvši sam na vlastiti mač. Čin kralja Epulona postao je umjetnička inspiracija i univerzalni simbol otpora.

Svetica, pogled i fortifikacija


Svetica - brdašce Monte Madonna sa kojeg se pruža najljepši od svih pogleda, uz podzemna utvrdu iz hladnoratovske ere.

Preporučamo i obilazak bivše vojne zone i podzemne utvrde, čuvarice Kvarnerskoga zaljeva, iz hladnoratovskoga doba Monte Madonne/Svetice u Šišanu. Brdašce Monte Madonna, nazvano po nekadašnjoj srednjovjekovnoj crkvici koja se tamo nalazila, pruža jedan od najljepših pogleda toga kraja. Oni maštovitiji mogu promatrati siluete Pompejevih brodova kako kreću u pohod na Cezara, gusare ili mletačke stražare koji patroliraju obalom. I za ovo mjesto se vezuje zanimljiva legenda. Legenda o zmaju koji je živio u dubokoj jami usred brda. Svakoga je mjeseca selo žrtvovalo jednu mladu djevojku…

Adrenalin park


Adrenalin park Medulin i Glavani park - katapult, zip line, visinski poligon, gigantska ljuljačka i streličarstvo...

Ljubitelji adrenalina mogu organizirati team building, proslave i zabave, ili samostalno uživati u različitim aktivnostima: svladavanju poligona, paintballu, zipline spustu, slobodnom pada na giganstskoj 12-metarskoj ljuljački, buggy i quad vožnji, igri zorbinga, streličarstvu, penjanju, quick jumpu, ljudskom katapultu... Naravno, grupe ostvaruju i posebne popuste.

https://www.glavanipark.com/ i https://www.adrenalinparkmedulin.com/

Jahanje - Ranch Medulin


Ranch u Medulinu - jahanje uz obalu s pogledom na veliko plavetnilo je poseban i nezaboravan doživljaj.

Ljubitelji rekreativnoga jahanja, početnici i oni iskusniji, mogu na jedinstven način razgledati medulinski krajolik. 6 i 12-kilometarsko terensko jahanje pruža nezaboravno iskustvo slika istarskih vinograda, šuma, livada, obale s pogledom na divlje plaže i veliko duboko plavetnilo Kvarnera. Također, i jahanje za djecu jedna je od opcija. Stručni vodiči i male grupe jahača osiguravaju maksimalan doživljaj.

Kajak Premantura


Kajak Premantura - otkrij skrivene ljepote medulinskog arhipelaga vozeći kajak

Ljepote medulinskoga arhipelaga, posebno Parka prirode Kamenjak, najbolje je doživjeti neposrednim i aktivnim iskustvom. Preporučamo organiziranu poludnevnu ili dnevnu vožnju kajakom. Kristalno more, skrivene uvale i osamljeni otoci idealna su scenografija za opuštajuću priču. Usputni snorkeling upotpunjuje doživljaj.

Karting


Zabavni park Green Garden Pula - Zabavni centar sa karting stazama, najam quad vozila, paintball za zabavu i akciju...

Iz ponude Green garden kartodroma, Pula, izdvajamo vožnju na jednoj od najboljih hrvatskih karting staza koja zadovoljava i najstroža sigurnosna pravila ovoga sporta. Vožnja tik uz tlo, zvuk motora i osjećaj uzbuđenja garantiraju zabavu. Sudjelovati mogu svi stariji od 10 godina. I zapamtite, sigurnost je na prvom mjestu!

https://www.karting.hr/